Latest News

Template Information

nedjelja, 5. srpnja 2015.

Sapunica oko Džeke se nastavlja: "On je pravi čovjek za nas!"

Sapunica oko Edina Džeke ne prestaje. Dok njegov menadžer Irfan Redžepagić tvrdi da Dijamant ostaje i naredne sezone na "Etihadu", javljaju se potencijalni klubovi.
Tako je sportski direktor Rome Walter Sabatini i zvanično potvrdio da su zainteresovani za kapitena BiH.
Ranije je objavljeno da je 29-godišnji napadač dogovorio lične uvjete s Vučicom.
Džeko, koji se pridružio Građanima 2011. godine za 27 miliona funti iz Wolfsburga, protekle sezone je postigao samo šest golova u 32 nastupa za City.
"Dolazak Edina Džeke nije blizu, ali pokušavamo ga dovesti", rekao je Sabatini za Goal.com, dodavši:
"On je pravi fudbaler za nas, ali je poskup."
Džeko je u 72 nastupa za BiH postigao 42 pogotka i najbolji je naš strijelac u historiji. 

(VIDEO) Diego Costa u egzibicionom meču rušio i ponižavao protivničke igrače

Mnogi igrači ljetni odmor provode na plažama opuštajući se ali to nije slučaj za Chealsijevog napadača Diega Costu koji očigledno uvijek traži nove izazove i razloge za postizanje što više golova. 
Naime, Costa je u Kuwaitu igrao egzibicioni meč protiv Nottingham Foresta i kako možemo vidjeti na videu Costa je možda pretjerao sa upotrebom sile jer je igrao protiv mladih igrača. 
Nakon toga učestvovao je u bizarnom meču protiv igrača u odijelu sumo hrvača. Poenta ovog meča nije objašnjena ali Costa nije prestao da dominira terenom i nastavio postizati golove i protiv ove ekipe. 
Cijela ova stvar bi mogla zabrinuti Jose Mourinha koji je Costu ostavljao na klupi zbog mnogo povreda. 
Video startova nad protivničkim igračima, golove i utakmicu protiv "sumo ekipe" pogledajte u videu:

(VIDEO) MESSI i Argentina ponovo praznih ruku u velikom finalu!

Argentina i Lionel Messi nakon 120 minuta igre i jedanaesteraca ostali su praznih ruku u velikom finalu Copa Americe. Nakon što su izgubili finale Svjetskog prvenstva prošle godine protiv Njemačke sada su izgubili još jednu priliku da uzmu veliko prvenstvo. 
Na Nacionalnom stadionu u Santiagu, pred 49.000 gledatelja, Čile je slavio sa rezultatom 4:1 nakon izvođenja jedanaesteraca. Nakon regularnog vremena i nadoknade koje je trajalo 120 minuta rezultat je bio 0:0. 
Za Argentinu je promašio Higuain, koji je pucao visoko, te Banega kojem je Bravo odbranio udarac. Samo je Messi pogodio, a preostala dva argentinska izvođača nisu ni dobili priliku pucati. 
Pobjednički jedanaesterac je izveo Alexis, nakon kojeg je Čile započeo veliko slavlje. 
Cijela utakmica je bila poprilično zatvorena i ne pretjerano atraktivno, mada tako smo i navikli u velikim finalima, kada je mnogo na kocki. Šansi nije bilo mnogo. Bitna za spomenuti je šansa Argentine u kojoj su imali priliku riješiti utakmicu. Messi je povukao kontru i odigrao za Lavezzija, koji je mogao pucati ali se ipak odlučio na pas ka Higuainu koji je zakasnio i pogodio vanjski dio mreže.
Najbolja šansa Čilea je bila u 82. minuti kada je Alexis pucao no lopta je prošla kraj druge stative. 
Pogledajte video izvođenja jedanaesteraca:

Ulaznice za duel Sarajeva i Lecha puštene u prodaju

Fudbalski klub Sarajevo u drugom pretkolu Lige prvaka odmjerit će snage sa poljskim šampionom Lechom, a prva utakmica na rasporedu je 14. jula na stadionu "Asim Ferhatović-Hase". Nadolazeći fudbalski spektakl slovi za jednu od interesantnijih utakmica u ovoj rundi takmičenja i već sada vlada veliko interesovanje za ulaznicama. Iz Titove 38b je saopšteno da su ulaznice po redovnoj cijeni dostupne putem mreže ovlaštenih prodajnih mjesta širom Bosne i Hercegovine, a zahvaljujući sistemu ulaznice je moguće kupiti i online na portalu kupikartu.ba. Ulaznice po redovnoj cijeni: * Sjever Vedran Puljić - 10 KM * Istok - 15 KM * Zapad - 20 KM * Zapad Galerija - 25 KM Aktivni članovi Fudbalskog kluba Sarajevo ulaznice za utakmicu protiv Lecha mogu kupiti po znatno nižim cijenama u Odjelu za članstvo i ulaznice, koji se nalazi u sklopu klupskih prostorija, ul. Maršala Tita 38/b. Cijene ulaznica za aktivne članove FK Sarajevo: * Sjever Vedran Puljić - 5 KM * Istok - 10 KM * Zapad - 12 KM * Zapad Galerija - 20 KM

petak, 9. siječnja 2015.

Potvrđen transfer: Zvijezda napustila Manchester City

Fudbaler Manchester City i reprezentativac Srbije Matija Nastasić od drugog dijela sezone igraće za njemačkog bundesligaša Schalke.




Francuski mediji tvrde da su dva kluba već dogovorila 13 miliona eura vrijedan transfer i da je još peostalo samo da Nastasić dogovori lične uslove u ugovoru sa Schalkeom.

Srpski defanzivac je navodno tražio da ode sa “Etihada” pošto smatra da nije u prvom planu menadžera Citya, Manuela Pelegrinija.
Nastasić je prešao u Manchester City 2012. iz Fiorentine za sumu od 15 miliona eura.

Zabrinjavajuće: Šta se desilo Izetu Hajroviću?

Reprezentativcu Bosne i Hercegovine Izetu Hajroviću nikako ne ide.
Od kako je otišao iz švajcarskog Grasshoppersa, gdje je bio jedan od najboljih igrača, Hajrović se doslovno izgubio.
Prvo je prošao torturu kod Roberta Mancinija u Galatasarayu, koji je napustio uz sudsku tužbu i arbitražu FIFA.
Došao je u Werder, ali…
Nije se naigrao u šest mjeseci u Bremenu. Dobio je šest puta priliku u udarnoj momčadi, a šest puta ušao je s klupe.
No zasad češće na njoj ostaje svih 90 minuta.

Deset najvrjednijih fudbalera svijeta - VIDEO

Argentinac Lionel Messi najvrjedniji je  fudbaler svijeta.

Prema izvještaju Centra za fudbalska istraživanja, zvijezda Barcelone LioenL Messi, uvjerljivo je najvrjedniji fudBaler svijeta.
ProcIjenjena vrijednost Argentinca je 172.6 miliona funti, a daleko iza njega je Cristiano Ronaldo. Vrijednost Portugalca je 104.3 miliona funti, dok je na trećoj poziciji Eden Hazard, koji vrijedi 77.6 miliona funti.
Čak osam igrača među prvih 10 su iz engleskog Premiershipa. Samo Gareth Bale i Paul Pogba ne igraju u ovoj ligi, a lista izgleda ovako:

UŽIVO Dvoje mrtvih u novoj talačkoj krizi u Parizu, uzeo ženu i djecu za taoce: "Neću stati dok ne pustite braću"



16:10 Policija je u strahu od novih napada naredila zatvaranje svih jevrejskih radnji u centru Pariza.
15:30 Uzbuna na Trocaderu je bila lažna, potvrdilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.
15:20 Sky News javlja da je izbio novi incident u Parizu, na Trocaderu! Naime, policija je reagovala oružjem, ali nije poznato je li došlo do pucnjave.
14:45 Policija je objavila fotografije žene i muškarca za koje sumnja da su sudjelovali u jučerašnjem ubistvu. Riječ je o Hayat Boumeddiene (26) i Amedyju Coulibalyju (32).
osumnjiceni-1234
14:40 Kako prenosi AFP Ahmedy Coulibaly je čovjek koji je odgovoran za ubistvo policajke jučer, a isto tako je i danas oteo više osoba u prodavnici u Parizu.
14:30 Napadač u židovskoj prodavnici je poručio: "Znate ko sam. Držat ću ove taoce sve dok policija ne ukine blokadu zgrade u Dammartin-en-Goeleu"
14:25 Dvije osobe su ubijene u talačkoj drami u istočnom Parizu, javlja AFP, prenoseći policijski izvor.
14:20 Kako prenose mediji u Francuskoj, sve škole koje se nalaze u blizini prodavnice gdje se odvija talačka kriza su zatvorene.
prodavnica-1
Danas oko 13 sati se začula pucnjava u Vincennesu, istočno od Pariza, javljaju francuski mediji.
Naoružani muškarac navodno je zarobio taoce u prodavnici s kosher hranom.
Prema zasad nepotvrđenim izvještajima, zarobio je pet osoba, a svi su žene i djeca.
Kako je javio čitatelj "Dnevnog avaza" iz Pariza, nepoznata osoba je upala u jevrejsku prodavnicu i rekao: "Ako se nešto dogodi braći Kouchani, pobit ću taoce"!
Također, naš sagovornik iz Pariza je rekao kako je trenutna situacija u prijestolnici Francuske napeta i da svi sa zanimanjem prate cijeli rasplet situacije.
praiz-koser-prodavnica

Fotografija sa lica mjesta (Foto: Čitatelj iz Pariza)
Mediji javljaju da je ranjena najmanje jedna osoba te da je riječ o napadaču koji je jučer ubio policajku u predgrađu Pariza.
Napadač je navodno identificiran kao Amedy C. (32) te pripada istoj ćeliji Al Kaide kao i braća Kouchani, osumnjičeni za napad na redakciju lista "Charlie Hebdo".



Random Post

Recent Post