Latest News

Template Information

nedjelja, 5. srpnja 2015.

Sapunica oko Džeke se nastavlja: "On je pravi čovjek za nas!"

Sapunica oko Edina Džeke ne prestaje. Dok njegov menadžer Irfan Redžepagić tvrdi da Dijamant ostaje i naredne sezone na "Etihadu", javljaju se potencijalni klubovi.
Tako je sportski direktor Rome Walter Sabatini i zvanično potvrdio da su zainteresovani za kapitena BiH.
Ranije je objavljeno da je 29-godišnji napadač dogovorio lične uvjete s Vučicom.
Džeko, koji se pridružio Građanima 2011. godine za 27 miliona funti iz Wolfsburga, protekle sezone je postigao samo šest golova u 32 nastupa za City.
"Dolazak Edina Džeke nije blizu, ali pokušavamo ga dovesti", rekao je Sabatini za Goal.com, dodavši:
"On je pravi fudbaler za nas, ali je poskup."
Džeko je u 72 nastupa za BiH postigao 42 pogotka i najbolji je naš strijelac u historiji. 

(VIDEO) Diego Costa u egzibicionom meču rušio i ponižavao protivničke igrače

Mnogi igrači ljetni odmor provode na plažama opuštajući se ali to nije slučaj za Chealsijevog napadača Diega Costu koji očigledno uvijek traži nove izazove i razloge za postizanje što više golova. 
Naime, Costa je u Kuwaitu igrao egzibicioni meč protiv Nottingham Foresta i kako možemo vidjeti na videu Costa je možda pretjerao sa upotrebom sile jer je igrao protiv mladih igrača. 
Nakon toga učestvovao je u bizarnom meču protiv igrača u odijelu sumo hrvača. Poenta ovog meča nije objašnjena ali Costa nije prestao da dominira terenom i nastavio postizati golove i protiv ove ekipe. 
Cijela ova stvar bi mogla zabrinuti Jose Mourinha koji je Costu ostavljao na klupi zbog mnogo povreda. 
Video startova nad protivničkim igračima, golove i utakmicu protiv "sumo ekipe" pogledajte u videu:

(VIDEO) MESSI i Argentina ponovo praznih ruku u velikom finalu!

Argentina i Lionel Messi nakon 120 minuta igre i jedanaesteraca ostali su praznih ruku u velikom finalu Copa Americe. Nakon što su izgubili finale Svjetskog prvenstva prošle godine protiv Njemačke sada su izgubili još jednu priliku da uzmu veliko prvenstvo. 
Na Nacionalnom stadionu u Santiagu, pred 49.000 gledatelja, Čile je slavio sa rezultatom 4:1 nakon izvođenja jedanaesteraca. Nakon regularnog vremena i nadoknade koje je trajalo 120 minuta rezultat je bio 0:0. 
Za Argentinu je promašio Higuain, koji je pucao visoko, te Banega kojem je Bravo odbranio udarac. Samo je Messi pogodio, a preostala dva argentinska izvođača nisu ni dobili priliku pucati. 
Pobjednički jedanaesterac je izveo Alexis, nakon kojeg je Čile započeo veliko slavlje. 
Cijela utakmica je bila poprilično zatvorena i ne pretjerano atraktivno, mada tako smo i navikli u velikim finalima, kada je mnogo na kocki. Šansi nije bilo mnogo. Bitna za spomenuti je šansa Argentine u kojoj su imali priliku riješiti utakmicu. Messi je povukao kontru i odigrao za Lavezzija, koji je mogao pucati ali se ipak odlučio na pas ka Higuainu koji je zakasnio i pogodio vanjski dio mreže.
Najbolja šansa Čilea je bila u 82. minuti kada je Alexis pucao no lopta je prošla kraj druge stative. 
Pogledajte video izvođenja jedanaesteraca:

Ulaznice za duel Sarajeva i Lecha puštene u prodaju

Fudbalski klub Sarajevo u drugom pretkolu Lige prvaka odmjerit će snage sa poljskim šampionom Lechom, a prva utakmica na rasporedu je 14. jula na stadionu "Asim Ferhatović-Hase". Nadolazeći fudbalski spektakl slovi za jednu od interesantnijih utakmica u ovoj rundi takmičenja i već sada vlada veliko interesovanje za ulaznicama. Iz Titove 38b je saopšteno da su ulaznice po redovnoj cijeni dostupne putem mreže ovlaštenih prodajnih mjesta širom Bosne i Hercegovine, a zahvaljujući sistemu ulaznice je moguće kupiti i online na portalu kupikartu.ba. Ulaznice po redovnoj cijeni: * Sjever Vedran Puljić - 10 KM * Istok - 15 KM * Zapad - 20 KM * Zapad Galerija - 25 KM Aktivni članovi Fudbalskog kluba Sarajevo ulaznice za utakmicu protiv Lecha mogu kupiti po znatno nižim cijenama u Odjelu za članstvo i ulaznice, koji se nalazi u sklopu klupskih prostorija, ul. Maršala Tita 38/b. Cijene ulaznica za aktivne članove FK Sarajevo: * Sjever Vedran Puljić - 5 KM * Istok - 10 KM * Zapad - 12 KM * Zapad Galerija - 20 KM

Random Post

Recent Post